PB-Story I. rész 

Futballmenedzser borászatot alapít

"Az ember olyan, mint a bor: némely ecetté válik, ám a legjobbja az évekkel együtt érik". 

- mondta II. János Pál pápa.

Nos a saját példámból kiindulva valóban idő kellett ahhoz, hogy a bort a maga helyén tudjam kezelni, sőt... De nem akarok előreszaladni.

A természet szeretete és a gazdálkodás sosem állt messze tőle, hiszen ilyen jellegű tanulmányokat is folytattam, továbbá anyai nagyszüleim családi kertészetet üzemeltettek, ahol konyhakerti zöldségeket termesztettek óriási szeretettel és odaadással.

Első és a mai napig tartó szerelmem a futball. Gyerekként ugyan versenyszerűen futballoztam, ám igazán a tanulmányaim során tudatosult bennem, hogy én a labdarúgás területén fogok tevékenykedni. 2000-ben meg is kaptam életem első nagy lehetőségét, amikor is Magyarország egyik legnépszerűbb csapatánál, a Ferencvárosnál felsővezetői pozícióba kerültem. A ferencvárosi munkálkodásomat követően úgy döntöttem, hogy ,,maradok a szakmában" és játékosügynök leszek, így megalapítottam a már közel 20 éve sikeresen működő, évente számos hazai és nemzetközi transzfert bonyolító Center Sport menedzserirodámat.

Úgy tartja az üzleti élet, hogy 10 évente meg kell újulni. Nálam úgy néz ki, hogy ez 20 év után következett be.

Joggal kérdezheti az Olvasó, hogy "De honnan a bor iránti szeretet?". Hol idehaza, hol külföldön, egyszer a feleségemmel, másszor baráti társasággal volt szerencsém bejárni a világ neves és különleges pincészeteit.

Történt ugyanis, hogy egy olaszországi üzleti utam során sikerült úgy alakítanom a programjaimat, hogy a tárgyalásom után lehetőségem lett bejárni a helyi borvidéket. A barangolásom során botlottam bele egy öregecske, de annál inkább vonzóbb kis pincészetbe, mely egy tipikusan mediterrán ház tövében bújt meg. Itt megismerkedtem a tulajdonossal, aki elárulta, hogy generációk óta termelnek kis mennyiségben borokat borturisták és helyi éttermek számára. Mikor megkérdeztem, hogy mi a titka az amúgy rendkívüli minőségű boruknak, azt válaszolta: "A minőségre törekedj, ne a mennyiségre." Akkor irány haza, ezzel az életre szóló tanítással.

Nem volt nehéz beleszeretni Tokajba. Tokaj-Hegyalja, Magyarország legnevesebb, világszerte elismert borvidékébe. A borvidék különleges természeti adottságai, a zempléni hegység, a Zemplén erdős részei, a Bodrog, illetve a borvidék vulkanikus talaja és speciális mikroklímája mind-mind azt támasztják alá, hogy ez a térség bizony olyasvalami kincset őrizget, ami valóban egyedülálló. Amióta megvásároltam az első hektár szőlőmet Hegyalján, azóta a mai napig csodálatos érzéssel tölt el, amikor megérkezem a 37-es úton a borvidékre és rövid időn belül asszimilálódom a helyhez. Ilyenkor elfog egyfajta nyugalom és alkotói vágy. Egy ilyen tokaji kiruccanás tudatosította bennem, hogy "Igen, én ezzel is akarok foglalkozni". A szenvedélyemet csak tovább tetézte Mészáros Gabriella által fémjelzett Borkollégium WSET tanfolyamok elvégzése.

Történetem itt még nem ér véget! Hamarosan közzétesszük a 2. részt is, ahol szőlőbirtokomról és a nehézségekről tudhat meg MAJDNEM mindent a kedves Olvasó.

"Boutique borászat és egy kis futball..."