Gól. Bor. Mámor.

Paunoch Péter blogbejegyzései

2021.05.04.

Barangolásaim a világ neves borvidékein - 4. rész - Rhone

"A világ egyik legrégebbi borvidéke a Côtes du Rhône, mintegy 400 kilométeren át, a Rhone folyó partjának mentén terül el Svájc határától, Franciaországon át a Földközi-tengerig, melyet északi és déli részre tudunk ketté osztani. "

- Paunoch Péter, tulajdonos

2021.04.08.

Barangolásaim a világ neves borvidékein - 3. rész - Bordeaux

"Bátran kijelenthetjük, hogy ezen borvidék a világ egyik legnagyobb presztízsértékével bíró borvidék, amely nem csupán borairól, szőlőiről, hanem meseszép területeiről és tájairól is legalább annyira neves." 

- Paunoch Péter, tulajdonos

2021.03.30.

Barangolásaim a világ neves borvidékein - 2. rész - Burgundia

"Minőségi borok és legalább annyira jó foci. Ugyancsak nem fog meglepődni a kedves Olvasó, ha azt mondom, hogy amikor a burgundiai borvidéken jártam azt üzleti útjaimmal egybekötve tettem meg."

- Paunoch Péter, tulajdonos

2021.03.09.

Barangolásaim a világ neves borvidékein - 1. rész - Elzász

"Utazásaim során mindig izgatottan vártam, hogy a tárgyalásaim után a menedzseri szemüveget lecseréljem a borkedvelők okuláréjára. Mindahányszor megfordultam az elzászi termőterületen, kettős érzéseim voltak. Azért kettős, mert..."

- Paunoch Péter, tulajdonos

2021.03.02.

Barangolásaim a világ neves borvidékein - Bevezető rész

"Nagy öröm számomra, hogy a munká(i)m egyben a hobbim ezért amikor a labdarúgásban tevékenykedő játékosügynökként vagy akár a feleségemmel (Pandemia előtti években) a külföldi utazásaink során törekedtem arra, hogy bejárjuk Európa jónéhány országának ( például Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország, Portugália, Görögország ) 21 borvidékét..."

- Paunoch Péter, tulajdonos

2021.01.18.

PB-Story V. rész - Boutique borászat, kézműves módszerekkel

"A kézműves borászat napjainkban népszerű kifejezés, de talán az indokoltnál kicsit

széleskörűbben alkalmazzák. Nem minden arany ami fényli tartja a közmondás."

- Paunoch Péter, tulajdonos

2020.12.21.

PB-Story IV. rész - Borban az igazság

"Szeretném, ha a bejegyzéseimmel kicsit közelebb tudnám hozni a bor kedvelőit a bor készítés rejtelmeihez, hogy lássák, a Jóisten segítsége mellett is mennyi munka van abban, amíg egy bor az asztalra kerül, különösen, ha hozzánk hasonló kézműves borászatról van szó és a tulajdonos nem egy presztízs beruházásnak, hanem szívügyének tekinti a borkészítést. "

- Paunoch Péter, tulajdonos

2020.12.14.

PB-Story III. rész - Bort készítünk, élmény készítünk elő

"Játékosügynökként a kezdet nehéz volt, hiszen az ezredfordulón közel sem állt rendelkezésre annyi technikai vívmány, mint manapság. Ezidő alatt szerzett tapasztalatok és készségek teljes egészében integrálhatók a borászatalapítás tanulási fázisába." 

- Paunoch Péter, tulajdonos

2020.12.02. 

PB-Story II. rész - Szemenszedett igazság

"2016-ban eleinte még nem voltak nagy terveim, hiszen csak egy kis szőlő területet kerestem, amit elég hamar sikerült is megtalálnom egy helyi fiatalember segítségével. " 

- Paunoch Péter, tulajdonos

2020.11.23.

PB-Story I. rész - Futballmenedzser borászatot alapít

"Az ember olyan, mint a bor: némely ecetté válik, ám a legjobbja az évekkel együtt érik". 

- II. János Pál pápa.