Futballmenedzser borászatot alapít.

Barangolásaim a világ neves borvidékein

- Bevezető rész -

Ahogy azt már korábbi blogbejegyzéseimben is jeleztem feltétlen vágyam a tanulás, magam képzése a borok, a borászat területén annak érdekében hogy a Tokaji borvidék fantasztikus adottságainak köszönhetően, kézműves keretek között a lehető legmagasabb minőségű borokat állítsunk elő a Paunoch Birtoknál.

Ezen cél elérése érdekében időt, energiát nem sajnálva szeretnék lépegetni előre.

Ezt szem előtt tartva az elmúlt tíz évben Magyarország majdnem összes borvidékén jártam, különös figyelmet szentelve az olyan kézműves borászatokra amelyek az én saját értékitéletemben a ,, legfelső polcon helyezkednek el".

Nagy öröm számomra, hogy a munká(i)m egyben a hobbim ezért amikor a labdarúgásban tevékenykedő játékosügynökként vagy akár a feleségemmel (Pandemia előtti években) a külföldi utazásaink során törekedtem arra, hogy bejárjuk Európa jónéhány országának ( például Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország, Portugália, Görögország ) 21 borvidékét ahol rengeteg (bor)élménnyel és látnivalóval gazdagodtam és reményeim szerint ezen tapasztalatokat sikerrel tudom majd hasznosítani saját borászatomban is.

Nem kötnek évtizedes sztereotípiák a borkészítéssel kapcsolatban, hiszen új versenyző vagyok, a saját utamat szeretném járni, szeretnék tanulni. Ezért nyitott vagyok az újdonságokra, szem előtt tartva természetesen azokat az értékeket amely Tokaj adhat a borkészítés során.

A következő blogbejegyzéseimben megismertetek a kedves érdeklődőkkel néhány saját képpel illusztrált borvidéket ahol volt szerencsém járni kóstolni és tapasztalni. 

"Boutique borászat és egy kis futball..."